20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Švédská večeře

Název Množství a jednotka
veka 1 ks
máslo 70 g
česnek 2 stroužky
šunka 100 g
sýr eidam cihla 30% 100 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Veku nebo velkou bagetu nakrájíme zešikma na plátky, ale nedokrojíme do konce. Změklé máslo utřeme s prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou (nebo petrželkou), a pomažeme jím tence jednotlivé plátky veky. Mezi namazané krajíčky vložíme střídavě plátky eidamun a šunky. Naplněnou veku zabalíme do alobalu a v horké troubě cca 20 minut zapečeme. Necháme vychladnout a krájíme opačně, než je původní řez.


 


RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...